ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Αυτή τη φορά, η συγκυρία ευνόησε τον Αρη

Αυτή τη φορά, η συγκυρία ευνόησε τον Αρη

Οι «κίτρινοι» είχαν την τύχη με το μέρος τους στη Μυτιλήνη, με τη νίκη να έρχεται στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Αν και δεν υπάρχουν περιθώρια για σκέψεις, που θα μπορούσαν να αποπροσανατολίσουν, καθώς ο Αρης βρίσκεται (ακόμα) σε διαδικασία αναρρίχησης, ωστόσο εξάγονται ορισμένα συμπεράσματα, αναφορικά με όσα γίνονται επί ημερών Κωστένογλου.

 

Αλλωστε, οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές είναι εκείνοι που –πρώτοι- παραδέχονται ότι στον τομέα της ψυχολογίας, ο προπονητής κάνει καλή δουλειά. Ηταν κάτι που επισήμανε και ο «Κωστέ», στη συνέντευξη Τύπου, βλέποντας τους παίκτες του να επιχειρούν –έστω και ανορθόδοξα- να φθάσουν στη νίκη. Όπως και έγινε. Η ουσία μετρά και όχι τόσο η απόδοση, η οποία παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Το γεγονός είναι ότι οι «κίτρινοι» δείχνουν περισσότερα στοιχεία μαχητικότητας και πάθους, στοιχεία που απουσίαζαν επί εποχής, Νίκου Αναστόπουλου. Ειδικά στα παιχνίδια… φωτιά με Λαμία, Απόλλωνα Σμύρνης και Αγροτικό, οι «κιτρινόμαυροι» εμφάνιζαν συμπτώματα ηττοπάθειας και αποσυντονισμού, που κόστισε βαθμούς.

 

Στο ποδόσφαιρο, ο παράγοντας «τύχη» ή «συγκυρία» παίζει τον δικό του ρόλο και, στα περισσότερα φετινά παιχνίδια, δεν ήταν με το μέρος του Αρη. Βέβαια, θέλει και… τόλμη, για να γυρίσει το –πολλές φορές- «στραβό» κλίμα και, στη Μυτιλήνη, η ομάδα την είχε μαζί της, ανεξαρτήτως αν έπρεπε το ρολόι να σημαδέψει το πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων. Το γεγονός δεν πέρασε –από κανέναν- απαρατήρητο και σχολιάστηκε από τους παίκτες, λίγο πριν την αποχώρηση της αποστολής. «Καιρός ήταν να χαμογελάσουμε, στο τέλος. Μέχρι τώρα, πληρώναμε τα τελευταία λεπτά. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να φθάνουμε στη… λήξη, για να παίρνουμε νίκες», έλεγαν με νόημα πρωταγωνιστές του χθεσινού ματς σε «πηγαδάκια».

X