ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Αυτή τη φορά δεν τη γλυτώνουν, το -3 είναι δεμένο με αλυσίδες

Αυτή τη φορά δεν τη γλυτώνουν, το -3 είναι δεμένο με αλυσίδες

O Δημήτρης Μπούζας αρθρογραφεί για την ερυθρόλευκη προπαγάνδα και τα όσα διακινούν τα φιλικά προσκείμενα ΜΜΕ για την δίωξη του Ολυμπιακού

Καθώς επίσης και μια προσπάθεια -συνηθισμένη άλλωστε- προκειμένου να καλλιεργηθεί ένα κλίμα αμφισβήτησης αλλά και μετάκλησης ευθυνών εκεί που δεν υπάρχουν. Προφανώς οι γκεμπελίσκοι του Πειραιά ποντάρουν σε μεθόδους και συνταγές που χρησιμοποίησαν και μάλιστα επιτυχώς στο παρελθόν. Ο αποπροσανατολισμός που στόχευαν ήταν η χαρακτηριστική κίνηση μετά από κάθε παραβατικότητα του όχλου τον οποίο δυστυχώς μερικές φορές δεν μπορούν να τον ελέγξουν.

 

Είναι τόσο αυθάδεις και ανόητοι που δεν αντιλαμβάνονται πως σε κάποιες περιπτώσεις, όπως αυτή η τελευταία με τα έκτροπα της Πάτρας και της Κρήτης, να συμβαίνουν ταχύτατα αλληλοδιαδόχως και παράλληλα τα πράγματα παρουσιάζονται τελείως διαφορετικά από κάποια αντίστοιχα από τα πολλά βέβαια του παρελθόντος. Και αυτό γιατί στις προηγούμενες «επαναστάσεις» (μάλλον εξαθλιώσεις) των επιστημόνων, μεσολαβούν κάποια χρονικά διαστήματα που δίνουν την ευκαιρία να καταλαγιάσουν κάπως τα πνεύματα και να δουλέψει ίσως πιο αποδοτικά η ανάλογη προπαγάνδα.

 

Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση με το «αγκάλιασμα» του «Παμπελοποννησιακού» με το «Γεντί Κουλέ», έχουμε ένα σύγχρονο «εμπρησμό» με τους ίδιους φυσικούς, ηθικούς και κυνικούς αυτουργούς να αδιαφορούν πλήρως για τις συνέπειες της πράξης τους και για ένα καταστροφικό στην κυριολεξία αποτέλεσμα που θα έχει μια υφέρπουσα υποτροπή που δυστυχώς γι αυτούς, στην παρούσα φάση είναι πολύ πιθανή. Δείχνουν όμως πως δεν υπολογίζουν ούτε και  σε αυτή την ακραία και οδυνηρή συνέπεια. Πιθανώς να πιστεύουν πως θα συμβεί ότι και στο παρελθόν. Η ατιμωρησία του παρελθόντος και ο εθισμός στην πανίσχυρη παρασκηνιακή στήριξη δικαιολογεί την αδιαφορία τους και τους καθιστά ως εκ τούτου και ακραία επικίνδυνους. Αγνοούν λοιπόν τις συνέπειες οι εμπρηστές και οι παραβάτες και αυτοί που αναλαμβάνουν την προπαγανδιστική κάλυψη τους και  συνεχίζουν να εκτίθενται στην κοινή γνώμη.

 

Βέβαια, το ερωτηματικό στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτή τη φορά δεν είναι ότι θα επιβληθεί η ποινή των -3 βαθμών (γιατί κάτι τέτοιο δεν μπορεί να αποφευχθεί γιατί υπάρχει το δεδικασμένο της ΑΕΚ), αλλά το τί θα συμβεί όταν θα πρέπει να εφαρμοστεί απαρέγκλιτα πλέον ο νόμος της υποτροπής και οι συνέπειες του στο επόμενο βήμα με τα επίσης αποδεδειγμένα έκτροπα των επιστημόνων στο Γεντί Κουλέ. Για να αντιληφθείτε όμως πως προσεγγίζουν αυτές τις εξελίξεις οι ερυθρόλευκοι δημοσιογράφοι σας αναδημοσιεύουμε ένα μικρό δείγμα από το σχόλιο του βαθυνούστατου «Αντ-Καρπ» που φιλοξενήθηκε στην εφημερίδα του αφεντικού του (κατά σύμπτωση και προέδρου του Ολυμπιακού). Γράφει λοιπόν: «Δεν προκαλεί εντύπωση πως διέρρευσε σε χρόνο ρεκόρ η έκθεση της αστυνομίας που ρίχνει ευθύνες στους οπαδούς του Ολυμπιακού για όσα έγιναν στην Πάτρα. Απλά η διαρροή μεγαλώνει την υποψία της μεθόδευσης. Ας θυμηθούμε τα γεγονότα.

 

Η αστυνομική διεύθυνση απαίτησε το ματς να γίνει στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, όπου ήταν δεδομένο πως ακόμη και αν ο Ολυμπιακός δεν έπαιρνε εισιτήρια κάποιοι οπαδοί του από την Πάτρα και τις γύρω περιοχές θα πήγαιναν στο γήπεδο. Μια διμοιρία ΜΑΤ έφυγε από την Αθήνα και ξαφνικά βρέθηκε στις εξέδρες του γηπέδου. Κάποιος έδωσε εντολή για χρήση δακρυγόνων ενώ υπήρχε ένας γελοίος καυγάς ανάμεσα σε δυο πιτσιρικάδες. Αν τα κάνεις όλα αυτά, σίγουρα το ματς θα διακοπεί. Αν διακοπεί το ματς θα κάνεις ως αστυνομία μια έκθεση βγάζοντας απ’ έξω την ουρά σου. Και φυσικά θα φροντίσεις ώστε να διαρρεύσει για να δημιουργηθούν οι εντυπώσεις. Γιατί οι εντυπώσεις βοηθάνε ώστε να πάνε οι δικαστές να δικάσουν χωρίς καν να μπουν στην ουσία της υπόθεσης».

 

Είπατε τίποτε; Ο σοβαροφανής και βαθυστόχαστος ερυθρόλευκος ρεπόρτερ σημάδεψε ακριβώς στην καρδιά των γεγονότων. Τσιμουδιά για τα έκτροπα. Βέβαια η παραμικρή σύνδεση με τα αντίστοιχα και χειρότερα που συνέβησαν στο Γεντί Κουλέ. Να είχαμε να λέγαμε λοιπόν και με την προσδοκία να δούμε τι θα συμβεί όταν πλέον ακολουθήσει και η δεύτερη δίωξη.

 

Υ.Γ. Προκαλεί αλγεινή εντύπωση ένας «υπόγειος» πόλεμος στον οποίο έχουν επιδοθεί οι Αθηνοπειραιώτες εις βάρος του Αγγελου Αναστασιάδη. Υποτιμητικές αναφορές και ειρωνικοί σχολιασμοί αμφισβήτησης της επιλογής του την οποία επιχειρούν να συνδέσουν με παρέμβαση από Βόρειο Ελλάδα. Θαρρείς και δεν μετρά η γεμάτη επιτυχίες καριέρα του πολύπειρου Ελληνα κόουτς. Προφανώς οι πρώην και νυν υμνητές του Αλέφαντου θα προτιμούσαν κάποιον δικό τους, της παρέας τους και του επιπέδου του γραφικού Νικόλα ή οποιουδήποτε άλλου που δεν θα έχει καμιά σχέση με τη Βόρεια Ελλάδα για να μην πούμε και το σοβαρότερο, σχέση με τον ΠΑΟΚ.

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (7/11)

X