ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Αυτή είναι η μεγαλύτερη παγίδα για τον Αρη

Αυτή είναι η μεγαλύτερη παγίδα για τον Αρη

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί για τον κίνδυνο που ελοχεύει για τον Άρη στην επιστροφή του στην Super League

Ενδιαφέρουσα είναι η συζήτηση που ήδη άνοιξε για τον Αρη, εν όψει της επιστροφής του ύστερα από τέσσερα χρόνια στην Super League. Για τους περισσότερους από τους οπαδούς του δεν υπάρχει καμία άλλη κουβέντα πλην αυτής που αφορά στον στόχο της πεντάδας.


Θεωρούν αυτονόητο ότι η ομάδα τους θα πλασαριστεί μεταξύ των κορυφαίων του πρωταθλήματος.
Δεν εξετάζουν καν τι ρόστερ θα έχει ο Αρης, αν τα οικονομικά του δεδομένα θα του επιτρέπουν να διαθέτει τόσο ποιοτικούς, έμπειρους, με παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο ποδοσφαιριστές.

 


Προτάσσουν και πάλι ως επιχείρημα το «Αρης είσαι...», αυτό δηλαδή εξαιτίας του οποίου τόσα δεινά βρήκαν την ομάδα τους και δεν ασχολούνται με τίποτε άλλο.
Ωστόσο, αυτή είναι η πιο μεγάλη, ίσως, παγίδα για τον Αρη, όπως εύστοχα επισήμανε χθες και ένας βετεράνος ποδοσφαιριστής του, ο Μπάμπης Μουστακίδης.

 


Πριν σπεύσουν στον Άρη να δημιουργήσουν προσδοκίες, καλό θα είναι να περιμένουν λίγο για να δούνε ποια θα είναι τα δεδομένα βάσει των οποίων θα κινηθεί η ομάδα τους στην Super League.

 


Με πρώτο, ασφαλώς, το οικονομικό. Θα υπάρχει η άνεση για να διευθετηθούν, αφενός, οι οικονομικές εκκρεμότητες της τρέχουσας σεζόν και, αφετέρου, το μπάτζετ που θα επιτρέψει να δημιουργηθεί ομάδα η οποία θα έχει προϋποθέσεις για να κυνηγήσει την πεντάδα;
Αυτή την στιγμή ο Αρης δεν διαθέτει μεγαλομέτοχο που να έχει την δυνατότητα να προχωρήσει σε μια μεγάλη επένδυση. Γι' αυτό και αναζητά στηρίγματα εδώ και πολλούς μήνες.

 


Υπό τις παρούσες συνθήκες, ο Αρης θα στηριχτεί στα χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και στα εισιτήρια.
Του φτάνουν για να φτιάξει ομάδα που θα έχει υψηλούς στόχους;
Το πιθανότερο είναι πως όχι. Διότι χωρίς οικονομική ενίσχυση από τον μεγαλομέτοχο θα είναι μια ομάδα όπως οι περισσότερες απ' αυτές που χαρακτηρίζουμε ως «μεσαίες» του πρωταθλήματος.

 


Όμως δεν είναι μόνο το οικονομικό για τον Αρη. Οι μεγάλες ομάδες στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι, πλέον, οργανισμοί.
Διαθέτουν οργάνωση, στελέχωση, διάφορα τμήματα που λειτουργούν υπό την ευθύνη έμπειρων τεχνοκρατών.
Σε αυτό ειδικά το κομμάτι ο Άρης λειτουργεί, σχεδόν, όπως η...Βέροια την προηγούμενη σεζόν.
Ναι, αλλά ο Αρης δεν είναι Βέροια. Έτσι δεν είναι; 

 


Για να ξεφύγει, συνεπώς, από λογικές διοίκησης που παραπέμπουν σε παραδείγματα ομάδων χαμηλότερου βεληνεκούς, θα χρειαστεί να αλλάξουν κάποιοι στην Αλκμήνης νοοτροπία, να αντιληφθούν πού βρίσκονται και πώς λειτουργούν αυτοί τους οποίους θέλουν να φτάσουν...

X