ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η αυταπάρνηση των παικτών και το moto του Καλαϊτζίδη

Η αυταπάρνηση των παικτών και το moto του Καλαϊτζίδη

Πώς το «αδιανόητο» έγινε εφικτός στόχος για τον Απόλλωνα Πόντου τη φετινή σεζόν στη Football League

Αυτό που το περασμένο καλοκαίρι έμοιαζε… αδιανόητο, κυρίως λόγω των πολλών προβλημάτων που αντιμετώπιζε η ΠΑΕ σε διοικητικό και οικονομικό επίπεδο, είναι πλέον ένας εφικτός στόχος για τον Απόλλωνα Πόντου.

 

Η δεύτερη θέση της βαθμολογίας, που θα είναι προνομιούχος είτε με απευθείας άνοδο είτε με διεξαγωγή αγώνα μπαράζ για τη Super League, μετά και το τελευταίο διπλό των κοκκινόμαυρων στην Κέρκυρα, είναι κάτι που μπορεί να συμβεί και θα μοιάζει με ένα μικρό ποδοσφαιρικό θαύμα. Η ομάδα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη απέχει πλέον τέσσερις βαθμούς από την δεύτερη θέση, εννιά αγωνιστικές πριν από το τέλος. Και βάσει προγράμματος, φόρμας και πίστης, ναι, γιατί να μην τα καταφέρουν οι «Πόντιοι»;

 

Το πρόγραμμα δίνει πλεονέκτημα

Τα προαναφερθέντα είναι στοιχεία που λειτουργούν υπέρ τους. Η ψυχολογία, που γεννιέται από την πεποίθηση ότι η ομάδα μπορεί, έχει τις δυνατότητες να κερδίσει τον οποιονδήποτε. Εχει πνεύμα νικητή, έχει τον τρόπο να κερδίζει τα παιχνίδια, κάτι που επ’ ουδενί δεν είχε πέρυσι. Συν τοις άλλοις, έχει την ομοιογένεια, οι ποδοσφαιριστές γνωρίζουν πολύ καλά το παιχνίδι του άλλου, αλλά και το τι ακριβώς τους ζητά ο προπονητής τους. Το πρόγραμμα των αγώνων επίσης δίνει πλεονεκτήματα. Ο Απόλλων αν καταφέρει στην επόμενη τριάδα αγώνων εντός με Αιγινιακό, εντός με Παναχαϊκή και εκτός Απόλλωνα Λάρισας (δυάδα φωτιά σε διάστημα τριών ημερών), θα έχει τους έξι τελευταίους χωρίς αντιπάλους ανταγωνιστές. Αντίθετα, οι υπόλοιποι θα έχουν πολλά παιχνίδια μεταξύ τους στις τελευταίες αγωνιστικές. Αναλυτικά μετά τη Λάρισα, οι «ροσονέρι» παίζουν με: Ηρακλή εντός, Αήττητο εκτός, Καραϊσκάκη εντός, Δόξα εκτός, Σπάρτη εκτός και Κισσαμικό εντός. Όχι ότι είναι εύκολο, φυσικά. Όμως ο φετινός Απόλλων δε σταματάει να εκπλήσσει… Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλα τα προβλήματα έχουν λυθεί. Η ομαλότητα στο οικονομικό δεν έχει επιστρέψει.  Όμως, μπροστά στον μεγάλο πλέον στόχο, όλα πλέον παραμερίζονται.

 

Το moto του Καλαϊτζίδη και η αυτοσυγκράτηση

Μολονότι οι φίλαθλοι είναι ενθουσιασμένοι και οι ποδοσφαιριστές πλέον το πιστεύουν και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό, ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης παραμένει πολύ συγκρατημένος σε ό,τι αφορά στο στόχο της δεύτερης θέσης. «Θέλουμε ακόμη δύο νίκες για να εξασφαλίσουμε τη δεκάδα», τόνισε στους ποδοσφαιριστές μετά το διπλό στην Κέρκυρα, ενώ το moto του περί σωτηρίας επανέλαβε και σε συνομιλίες του με φιλάθλους στο καράβι της επιστροφής. Προφανώς και έχει τους λόγους του για να κρατάει χαμηλούς τους τόνους, γνωρίζοντας καλύτερα ότι ο τίτλος του αουτσάιντερ ίσως συνεχίσει να λειτουργεί ευεργετικά για την ομάδα του.

 

 

X