ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

«Αυτά ισχύουν για τς ενημερότητες και την κερδοφόρο χρήση» (audio)

«Αυτά ισχύουν για τς ενημερότητες και την κερδοφόρο χρήση» (audio)

O φοροτεχνικός Γιώργος Αβαρλής αναφέρθηκε στο ζήτημα που απασχολεί τον Ηρακλή με την έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας.

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο φοροτεχνικός Γιώργος Αβαρλής και αναφέρθηκε στο ζήτημα που απασχολεί τον Ηρακλή με την έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας.

 

Αναλυτικά όσα είπε:

 

Γα το θέμα του Ηρακλή: «Αυτή η ιστορία είναι η νύχτα με τη μέρα. Τη μία μέρα, μπορεί μια υπηρεσία να σου χορηγήσει ενημερότητα, φορολογική ή ασφαλιστική, και την άλλη να την ανακαλέσει ξαφνικά επειδή βρέθηκαν σε κάποιο άλλο ΑΦΜ που σχετίζεται με το ίδιο νομικό πρόσωπο οφειλές. Εδώ εκδόθηκε μια ενημερότητα αλλά βρέθηκε ότι κάποιο μέλος σχετιζόμενο με το νομικό πρόσωπο έχει οφειλές γι’ αυτό δημιούργησαν αυτό το ζήτημα. Το θέμα είναι ότι ο Ηρακλής επείγεται για την ενημερότητα. Κατά πληροφορίες μου, η κυβέρνηση θα ψηφίσει μια διάταξη που θα δίνει το δικαίωμα σε όλες τις οφειλές που δεν εντάχθηκαν στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης να μπουν σε έναν άλλο μηχανισμό με 120 δόσεις. Αυτό θα ισχύει και για τις ΠΑΕ».

 

Για το «αγκάθι» της προϋπόθεσης κερδοφόρου χρήσης: «Αυτό ισχύει με το υπάρχον σύστημα. Η κυβέρνηση προτίθεται, κατά πληροφορίες, να κάνει μια τέτοια ρύθμιση που δεν θα υπάρχει τέτοια προϋπόθεση. Εξαιτίας αυτής της προϋπόθεσης πολλά νομικά πρόσωπα δεν μπορούν να μπουν σε αυτήν τη διαδικασία. Το 90% των επιχειρήσεων που έκαναν αυτήν την προσπάθεια κόλλησαν σε αυτό το θέμα, ότι δεν είχαν κερδοφόρο χρήση».

 

X