ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

«Αφιερωμένη στα αδέρφια Καλαϊτζίδη που κρατάνε ζωντανό τον Απόλλωνα»

«Αφιερωμένη στα αδέρφια Καλαϊτζίδη που κρατάνε ζωντανό τον Απόλλωνα»

Ο Αχιλλέας Χαραλαμπίδης μίλησε στο Metropolis 95,5 για την εικόνα που δώρισε στον ποδοσφαιρικό Απόλλωνα, ενώ φιλοξενήθηκε και ο αγιογράφος

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκαν ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Απόλλων, Αχιλλέας Χαραλαμπίδης, αλλά και ο αγιογράφος που έφτιαξε την εικόνα που ο πρώτος δώρισε στον Δημήτρη Καλαϊτζίδη, την ημέρα του αγιασμού της ΠΑΕ.

 

Ο κ. Χαραλαμπίδης δεν έκρυψε την συγκίνησή του: 

 

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Ευδυριάδη που έφτιαξε αυτή την υπέροχη εικόνα με τόσο μεράκι. Αν δεν ήταν Πόντιος δε θα έδινε τόση αγάπη. Αυτή η εικόνα πήγε πάνω στα γραφεία του Απόλλωνα. Η εικόνα αυτή που κάναμε είναι για τα ήθη και τα έθιμα των προγόνων μας, τα θύματα της γενοκτονίας. Είναι δώρο από μένα στον Απόλλωνα και στο σημερινό Απόλλωνα Πόντου και τα αδέρφια Καλαϊτζίδη, που κρατάνε τον Απόλλωνα ζωντανό».

 

Ο αγιογράφος, Λεωνίδας Ευδυριάδης είπε:

 

«Ήθελα κι εγώ να κάνω κάτι τέτοιο, να δώσουμε όλη την ιστορία του Πόντου σε μια εικόνα, είναι με μεράκι  και σύμφωνα με την παράδοση. Με ενέπνευσε ο Απόλλων. Κάναμε το χρώμα του Απόλλωνα γύρω γύρω στην κορνίζα. Με ενέπνευσε ο Απόλλων Πόντου και ταιριάζει».

 

Η συνέντευξη:

 

 

 

 

X