ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η αδυναμία του τελικού στο ΟΑΚΑ

Η αδυναμία του τελικού στο ΟΑΚΑ

Όπως όλα δείχνουν ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ με τις δύο πλευρές να είναι σύμφωνες για το συγκεκριμένο στάδιο

Ο κύβος ερρίφθη. Ο τελικός του κυπέλλου θα φιλοξενηθεί οριστικά και αμετάκλητα στο ΟΑΚΑ. Κι αυτό ανεξάρτητα από την αυξημένη πιθανότητα να τεθούν αντιμέτωποι ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ. Η σημαντική... λεπτομέρεια ότι η Ένωση χρησιμοποιεί το Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας ως φυσική έδρα σε Ελλάδα και Ευρώπη δεν απασχολεί κανέναν. Ούτε τον ΠΑΟΚ! Ανωτερότητα ή ρεαλιστική προσέγγιση;

 

Σε κάθε περίπτωση, αν όλα πάνε σύμφωνα με την ποδοσφαιρική λογική και οι δύο “δικέφαλοι”- κληρώθηκαν στην ημιτελική φάση με Πανιώνιο και Λάρισα- βρεθούν στον τελικό, τότε το ΟΑΚΑ προσφέρει στην ΑΕΚ ένα ελαφρύ πλεονέκτημα. Οι παίκτες της εκεί παίζουν, αισθάνονται οικεία με τον αγωνιστικό χώρο, εκεί ζουν και αναπνέουν. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να το προσπεράσει κανείς.

 

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ μπροστά στον κίνδυνο να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο άλλης μια ταραχώδους βραδιάς, όπως αυτής που έζησε πέρσι στον Βόλο, προτιμάει το ΟΑΚΑ επειδή το θεωρεί ως το πλέον ασφαλές γήπεδο της χώρας. Όπως λένε οι άνθρωποι του, οι εντυπώσεις από την περσινή ασήκωτη τιμωρία των επτά αγωνιστικών είναι νωπές. Δεν θα ήθελαν σε καμία περίπτωση να βρεθούν πάλι σε περιπέτειες. Υπό μία έννοια θεμιτό.

 

Ταυτόχρονα, όπως εκτιμούν, το Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας με την αυξημένη χωρητικότητα που διαθέτει θα επιτρέψει την μετακίνηση δεκάδων χιλιάδων οπαδών του ΠΑΟΚ από την Θεσσαλονίκη και τις άλλες πόλεις της χώρας, προοπτική που δεν υπήρχε πέρσι με το Πανθεσαλλικό στάδιο του Βόλου. “Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας και το ΟΑΚΑ είναι οτι το καλύτερο” λένε.

 

Κερασάκι στην τούρτα η εκτίμηση ότι “πιστεύουμε στην ομάδα, έχουμε αυτοπεποίθηση, μπορούμε να το πάρουμε και στο ΟΑΚΑ”. Όλα αυτά είναι καλά κι ακούγονται ωραία. Με μια επισήμανση. Ότι η ΑΕΚ θα διαθέτει ακριβώς τα ίδια, συν το γεγονός ότι θα παίζει στην έδρα της. Κι αυτό δεν μπορεί να παραγνωρισθεί από κανέναν. Ακόμα κι από εκείνους που ψηφίζουν δαγκωτό ΟΑΚΑ.

 

X