ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Αδιαφορεί για τις ζημίες ο Σαββίδης, τον οδηγεί το πάθος του

Αδιαφορεί για τις ζημίες ο Σαββίδης, τον οδηγεί το πάθος του

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί για τις ζημίες που πληρώνει ο Ιβάν Σαββίδης στον ΠΑΟΚ και την οριστικοποίηση του σχεδίου για τη νέα Τούμπα

Αναρωτιόμουν πριν από λίγες μέρες σε άρθρο μου, με αφορμή άλλη μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μέχρι πότε θα πληρώνει ζημίες ο Ιβάν Σαββίδης.

 

Δεν χρειάστηκε να περάσει πολύς καιρός για να λάβω την –αποστομωτική- απάντηση από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, διά της οριστικοποίησης του σχεδίου του για νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

 

Μια απόφαση, η οποία θα του κοστίσει άλλα 60, 70, 80.000.000 ευρώ; Κανείς δεν μπορεί με σιγουριά να το υπολογίσει αυτή την στιγμή.

 

Μπορεί, όμως, ο καθένας να κάνει τους πρόχειρους υπολογισμούς του και να καταλήξει σε ένα –έστω όχι απόλυτα ασφαλές, αλλά πολύ κοντά στην πραγματικότητα- συμπέρασμα, σύμφωνα με το οποίο το αφεντικό του ΠΑΟΚ δεν έχει κανένα δισταγμό να φτάσει, ίσως και να ξεπεράσει, τα 200.000.000 ευρώ επένδυσης στην ομάδα.

 

Για όποιον έχει συναίσθηση της κατάστασης που υπάρχει στην ελληνική οικονομία, της κατάστασης που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, και μόνο στο άκουσμα του ποσού το πιθανότερο είναι ότι θα νιώσει να του κόβονται τα πόδια, θα αισθανθεί λιποθυμικές τάσεις.

 

Αν επιχειρήσει κάποιος να προσεγγίσει με την επιχειρηματική λογική όσα κάνει ο Σαββίδης για τον ΠΑΟΚ, τα κεφάλαια που διαθέτει, με τα αγωνιστικά και οικονομικά αποτελέσματα αυτής της πενταετίας, σίγουρα θα πει ότι «ο άνθρωπος δεν είναι καλά στα μυαλά του».

 

Ακόμη κι αν δεν ξέρει κάποιος από επιχειρήσεις, πάλι καταλαβαίνει ότι τα λεφτά που ξοδεύει ο Σαββίδης, στη χώρα και στο οικονομικό περιβάλλον που τα ξοδεύει, δεν πρόκειται ποτέ να γυρίσουν πίσω στα ταμεία του.

 

Εκτός κι αν ο ΠΑΟΚ γίνει μόνιμος πρωταθλητής Ελλάδας, με μόνιμη παρουσία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ τα επόμενα δέκα, τουλάχιστον, χρόνια.

 

Η στρατηγική του, συνεπώς, σε καμία περίπτωση δεν είναι αποτέλεσμα αποφάσεων στις οποίες μπορεί κάποιος να βρει στοιχεία επενδυτικής προσπάθειας που βασίζεται σε κριτήρια και στην λογική.

 

Οσα κάνει ο Σαββίδης είναι ξεκάθαρα αποτέλεσμα της αγάπης, του πάθους του για τον ΠΑΟΚ, ενός ξέφρενου ενθουσιασμού για τον οποίο αδιαφορεί αν πληρώνει χρήματα που δεν θα πάρει ποτέ πίσω, που θα τα χάσει.

 

Είναι ξεκάθαρο πως όσα κάνει στοχεύουν στο να γραφτεί το όνομά του στην ιστορία του ΠΑΟΚ ως ενός εκ των κορυφαίων -αν όχι ο κορυφαίος- ευεργετών της ομάδας.   

X