«Άμα πεθάνω, να κάνουν κατάσχεση στο φέρετρο ή τα λεφτά που έχω φυλάξει για την ταφή μου, γιατί άλλα λεφτά δεν έχω», τόνισε από τον ΣΚΑΙ το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης η 90χρονη γυναίκα από τους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης που τον περασμένο Μάρτιο συνελήφθη, γιατί πουλούσε χωρίς άδεια τερλίκια σε λαϊκή αγορά της πόλης, με αφορμή το πρόστιμο ύψους 2.600 ευρώ από την εφορία για μη τήρηση βιβλίων, που της επεβλήθη.

 

 

Η ηλικιωμένη γυναίκα επανέλαβε πως είχε μεταβεί στη λαϊκή, προκειμένου να πουλήσει τις μάλλινες κάλτσες που έπλεκε, μόλις δύο φορές, γιατί τα κρύα του χειμώνα δε θα τις επέτρεπαν έτσι κι αλλιώς να πηγαίνει συχνά και να παραμένει για ώρα στο σημείο. "Το έγκλημά της ήταν που βγήκε να πουλήσει τις παντόφλες για 3 ή 4 ευρώ, ώστε να μπορεί να επιβιώσει", είπε η κόρη της ηλικιωμένης που εμφανίστηκε μαζί της στην κάμερα, βοηθώντας τη να μιλήσει.

 

Την ίδια στιγμή, πηγές της ΑΑΔΕ υποστηρίζουν ότι δεν έχει επιβληθεί οριστική πράξη προσδιορισμού του προστίμου, αλλά μόνο προσωρινή με βάση την αναφορά της Αστυνομίας, ενώ ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, επιδιώκει δίκαιη επίλυση του θέματος με ευαισθησία και κατανόηση απέναντι στην υπέργηρη συμπολίτη μας.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως η ηλικιωμένη, σύμφωνα με τον skai.gr, έζησε μια ακόμη περιπέτεια μόλις δύο μέρες νωρίτερα, όταν και έπεσε θύμα ληστείας χάνοντας έτσι τον σταυρό της, ένα από τα λίγα αντικείμενα αξίας που έχει στην κατοχή της και που μάλιστα, ήταν δώρο της κόρης της.