ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

85 οι ομάδες στο Κύπελλο Ελλάδας της νέας χρονιάς

85 οι ομάδες στο Κύπελλο Ελλάδας της νέας χρονιάς

Δείτε το νέο σύστημα διεξαγωγής για του Κυπέλλου Ελλάδας για τη σεζόν 2018-19, με 35 Κυπελλούχους των ΕΠΣ να παίρνουν μέρος σε σύνολο 130 αγώνων

Αρκετά διαφοροποιημένη θα είναι η διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας της νέας σεζόν! Η απόφαση της ΕΠΟ είναι να λάβουν συμμετοχή και ερασιτεχνικά σωματεία, δηλαδή οι Κυπελλούχοι των Ενώσεων. Επομένως, θα δούμε ένα Κύπελλο Ελλάδας με συνολικά 85 ομάδες και 130 παιχνίδια.


Οι ομάδες της Super League θα καθυτστερήσουν να παίξουν αγώνες Κυπέλλου, αφού θα λάβουν μέρος από τη φάση των ομίλων και μετά. Από την συγκερκιμένη φάση, το σύστημα διεξαγωγής δεν θα αλλάξει αλλά θα έχουν προηγηθεί ήδη, τρεις προκριματικές φάσεις.


Δείτε παρακάτω αναλυτικά το σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου:


1η προκριματική φάση:


Θα πάρουν μέρος οι 53 Κυπελλούχοι των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων. Με κλήρωση θα περάσει μία ομάδα άνευ αγώνα στην επόμενη φάση και οι υπόλοιπες 52 θα δημιουργήσουν 26 ζευγάρια από τα οποία μετά από ΜΟΝΟΥΣ αγώνες θα προκύψουν 26 ομάδες. Μαζί με την ομάδα που θα περάσει άνευ αγώνα, θα προκριθούν στην επόμενη φάση. Το σύνολο των ομάδων που θα προκριθούν για τη 2η φάση θα είναι δηλαδή, 27.


2η προκριματική φάση:


Θα συμμετέχουν οι 27 ομάδες που προκρίθηκαν από την πρώτη φάση. Με κλήρωση θα περάσουν πέντε ομάδες άνευ αγώνα στην επόμενη φάση και οι υπόλοιπες 22 θα δημιουργήσουν 11 ζευγάρια από τα οποία, μετά από ΜΟΝΟΥΣ αγώνες θα προκύψουν 11 ομάδες. Μαζί με τις πέντε ομάδες που θα περάσουν άνευ αγώνα, θα προκριθούν στην επόμενη φάση. Το σύνολο των ομάδων που θα προκριθούν για την 3η φάση  δηλαδή, θα είναι 16.


3η προκριματική φάση:

Θα συμμετέχουν οι 16 ομάδες που προκρίθηκαν από την δεύτερη φάση και μαζί με τις 16 ομάδες της Football League θα δημιουργήσουν 16 ζευγάρια από τα οποία, μετά από ΜΟΝΟΥΣ αγώνες, θα προκύψουν 16 ομάδες, οι οποίες θα προκριθούν στην επόμενη φάση των «32», δηλαδή στη φάση των ομίλων.

Φάση των «32» (όμιλοι):

Θα συμμετέχουν οι 16 ομάδες που προκρίθηκαν από την προηγούμενη φάση και οι 16 ομάδες της Super League. Θα σχηματίσουν 8 ομίλους των 4 ομάδων. Έπειτα από τρεις αγωνιστικές (οι αγώνες θα είναι μονοί), θα προκριθούν οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο. Συνολικά δηλαδή θα προκριθούν 16 ομάδες.

Φάση των «16»:

Θα συμμετάσχουν οι 16 ομάδες που προκρίθηκαν από τη φάση των ομίλων. Έπειτα από κλήρωση θα σχηματιστούν οχτώ ζευγάρια και έπειτα από ΔΙΠΛΟΥΣ αγώνες θα προκριθούν 8 ομάδες.

Προημιτελικά:

Οι 8 ομάδες που προκρίθηκαν από την φάση των «16» θα πάρουν μέρος στην προημιτελική φάση. Έπειτα από κλήρωση θα προκύψουν 4 ζευγάρια και έπειτα από ΔΙΠΛΟΥΣ αγώνες, θα προκριθούν 4 ομάδες στα ημιτελικά.


Ημιτελικά:

Οι 4 ομάδες που προκρίθηκαν από τα προημιτελικά θα πάρουν μέρος στην ημιτελική φάση. Έπειτα από κλήρωση θα προκύψουν 2 ζευγάρια και έπειτα από ΔΙΠΛΟΥΣ αγώνες, θα προκύψουν οι 2 φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδος.

X