ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

69 μετάλλια το Tae Kwon Do στο Παγκόσμιο της Βουλγαρίας

69 μετάλλια το Tae Kwon Do στο Παγκόσμιο της Βουλγαρίας

Το ελληνικό tae kwon do επιβεβαίωσε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ότι βρίσκεται στην ελίτ του αθλήματος

 

Το ελληνικό ΤAEKWON-DO βρίσκεται στην ελίτ του κόσμου κι αυτό το επιβεβαίωσε στο Παγκόσμιο της Βουλγαρίας. Με συγκομιδή 8 χρυσά, 19 αργυρά και 42 χάλκινα και τελική θέση στην κατάταξη την 6η, έστειλε για μία ακόμη φορά το μήνυμα του σεβασμού από όλους για το επίπεδο τού αθλήματος και τη δουλειά που γίνεται στην Ελλάδα.

 

Η επιβεβαίωση για μία ακόμη φορά σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που είχε για πρώτη φορά -είναι σημαντικό αυτό- όλες τις κατηγορίες αθλητών και αθλητριών. Αρα, μεγαλύτερο ανταγωνισμό. 

 

 

Νίκος Λεούσης: «Μεγάλη επιτυχία»

 

 

Σε τέτοιες στιγμές και διακρίσεις η ικανοποίηση των προπονητών είναι ακόμη μεγαλύτερη. Η Ελλάδα έχει 10 προπονητές, προπονήτριες με αισθήματα περηφάνιας για τα επιτεύγματα. Το τιμ απαρτίζουν οι εξής: Νίκος Λεούσης, Ανδρέας Βασιλικάρης, Τάσος Ορφανίδης, Βάσω Κουσαρίδου, Αναστασία Ντόβα, Πέτρος Πλασκασοβίτης, Μπάμπης Νικολαϊδης, Αλέξης Χατζηδιαμαντίδης, Θόδωρος Δημητρακάκης και Ανδρέας Τάρας.

 

“Είναι μεγάλη επτυχία. Είναι από τις καλύτερες θέσεις που έχει πάρει ποτέ η Ελλάδα. Παρά δύο χρυσά, θα ήμασταν στην τρίτη θέση”, λέει στη “M” ο αρχιπροπονητής, Νίκος Λεούσης και προσθέτει: “Είχαμε λίγο αντίθετη διαιτησία, ειδικά όταν παίζαμε με εκτός Ευρώπης αθλητές. Εχουμε δεχτεί τα συγχαρητήρια, γενικώς, για τη σταθερά ανοδική πορεία στα τελευταία χρόνια”. 
Ο Νίκος Λεούσης λέει ακόμη ότι: “Είχαμε 22 τελικούς που δεν το είχε καμία άλλη ομάδα. Αυτό δείχνει ότι θέλουμε να δουλέψουμε κάποια πράγματα για να πάμε στις πρώτες θέσεις και θα το κάνουμε την επόμενη φορά”. 


Και συμπληρώνει αναφερόμενος σε ένα ακόμη σημαντικό επίτευγμα: “Την τελευταία μέρα στους ομαδικούς αγώνες, για πρώτη φορά στα χρονικά πήραμε τη 2η θέση παγκοσμίως. Η επιτυχία είναι ότι στους ημιτελικούς κερδίσαμε τους Βορειοκορεάτες που όλοι ξέρουμε την παράδοση του αθλήματος που έχουν. Στον τελικό χάσαμε από τους Ρώσους αλλά ήμασταν πολύ κοντά”.

 

 

Κουσαρίδου: «Οι επιδόσεις  έβαλαν σφραγίδα»

 

 

Ανάλογη ικανοποίηση και στις δηλώσεις της προπονήτριας, Βάσως Κουσαρίδου. “Ηταν εξαιρετική η εμφάνιση της εθνικής. Παρά τα προβλήματα που είχαμε με τραυματισμούς, τα ξεπεράσαμε και ήρθαν τα αποτελέσματα. Οι επιδόσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έβαλαν για ακόμα μια φορά σφραγίδα για την πολύ καλή δουλειά που γινεται στους αθλητικούς συλλόγους στην Ελλάδα”, λέει στη “M” και προσθέτει: “Συγχαρητήρια πάνω από όλα στους αθλητές και στις αθλήτριες, στους προπονητές, στους παράγοντες, στον γιατρό μας και στους καταπληκτικούς -με μεγάλες αντοχές- φυσιοθεραπευτές”. 

 

 

«Εμπειρία ζωής, μοναδικές στιγμές»

 

 

Οι αθλητές και οι αθλήτριες έδειξαν με τις επιδόσεις τους, στην πράξη, το υψηλό επίπεδο της Ελλάδας. Η Σταυρούλα Καλαντίδου που πήρε το ένα από τα χρυσά μετάλλια, λέει: “Πρώτη φορά στην Εθνική, πρώτη φορά στο υψηλότερο σκαλί. Ηταν έκπληξη για μένα καθώς ασχολούμαι με το άθλημα 5 χρόνια. Δεν ήταν όμως έκπληξη για την προπονήτριά μου που πίστεψε σε μένα.  Είναι πραγματικά τιμή να συμμετάσχω σε παγκόσμια διοργάνωση. Είναι εμπειρία ζωής, μοναδικές στιγμές”. 


Χρυσό μετάλλιο και για τον Χαρίλαο Κοτσονούρη που λέει: “Μετά από πολύωρες προπονήσεις και θυσίες κατάφερα να εκπληρώσω τον στόχο μου, που ήταν η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Είναι η μεγαλύτερη διάκριση που μπορεί να πετύχει κάθε αθλητής που συμμετέχει σε αυτό το άθλημα”. 

 

 

«Συναισθήματα που δεν περιγράφονται με λέξεις»

 

 

Είναι μοναδικός ο τρόπος με τον οποίον περιγράφουν οι αθλητές και αθλήτριες της Εθνικής την επιτυχία των διακρίσεων. Λέει η Αννα Μαρία Κηπουρού: “Οταν πριν από 20 χρόνια ξεκίνησα το TAEKWON-DO δεν πίστευα ούτε στα όνειρά μου ότι θα έρθει η στιγμή που θα κατακτήσω όχι ένα αλλά δύο χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Εκτός από τα μετάλλια αυτά, που μένουν και δεν ξεχνιούνται ποτέ, είναι όλες αυτές οι εμπειρίες και οι αξέχαστες στιγμές που ζεις στο γήπεδο. Ακόμα και μετά από 14 αποστολές στις οποίες έλαβα μέρος με την εθνική ομάδα τα συναισθήματά μου είναι τα ίδια. Είναι συναισθήματα που δεν περιγράφονται με λέξεις που μπορεί να τα νιώσει κάποιος μόνο αν τα ζήσει μέσα στο τερέν και για αυτά τα συναισθήματα αξίζουν όλες αυτές οι θυσίες που κάνεις καθημερινά αν ακολουθήσεις τον πρωταθλητισμό”. 
Η Αγγελική Βασιλειά που πήρε τη 2η θέση στην κατηγορία -62 κιλών γυναικών, λέει από την πλευρά της, τα εξής:

 

“Είμαι πολύ χαρούμενη για αυτή την επιτυχία την οποία αφιερώνω στον 14 μηνών γιο μου αλλα και στο σύζυγο και προπονητή μου, Μπάμπη Νικολαϊδη. Επίσης, ένα τεράστιο ευχαριστώ στην οικογένειά μου που είναι δίπλα μου και με στηρίζει από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκα με το άθλημα μέχρι και τώρα που έχω κάνει τη δική μου οικογένεια. Χωρίς αυτούς δε θα τα είχα καταφέρει”.

 

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (11/9)

 

X