ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Το ταμείο παραμένει άδειο στον Αρη

Το ταμείο παραμένει άδειο στον Αρη

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί για τις κινήσεις που γίνονται στους «κίτρινους» και ακόμα δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα

 Το ταμείο παραμένει

                 άδειο στον Αρη

 

Η πρώτη από τις τρεις εβδομάδες επιπλέον χρόνου που πήρε η διοίκηση της ΠΑΕ Αρης από την ΚΜΑ και τον ΑΣ, παρήλθε χωρίς να υπάρξει καμία εντυπωσιακή αλλαγή στα δεδομένα που ξέραμε για τους «κίτρινους»

Το ταμείο της ΠΑΕ Αρης εξακολουθεί να είναι άδειο και αυτός είναι ο σοβαρότερος λόγος για τον οποίο κανένας σχεδιασμός δεν μπορεί να προχωρήσει, κανένας παίκτης δεν μπορεί να αποκτηθεί, καμία ουσιαστική κίνηση προς την κατεύθυνση αυτών που θέλουν να δουν για να πειστούν δεν μπορεί να γίνει.

Μία από τα ίδια συνεχίζει να είναι η κατάσταση, παρά το γεγονός ότι την προηγούμενη εβδομάδα η ΠΑΕ επιχείρησε να δημιουργήσει ένα κλίμα σύμφωνα με το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στην υπογραφή συμφωνιών που δεν θα δώσουν απλά ανάσες στην ομάδα, αλλά θα της επιτρέψουν με άνεση να κινηθεί τους επόμενους μήνες.

Η εβδομάδα πέρασε και η αισιοδοξία που έβγαζε προς τα έξω η διοίκηση της ΠΑΕ δεν μεταφράστηκε σε χρήμα. Διαφορετικά, θα είχε ολοκληρωθεί και η μεταγραφή του Καλί, αφού εδώ και μέρες ο παίκτης έχει συμφωνήσει, αλλά περιμένει να πάρει προκαταβολή 10.000 ευρώ, έναντι του συμβολαίου του που ανέρχεται στις 50.000 ευρώ για ένα χρόνο. Θα είχε πληρωθεί και η επιταγή που έχει στα χέρια του ο Καλαϊτζίδης και είναι ακάλυπτη από τις 20 Ιουνίου που έληξε.

Είναι απορίας άξιο, πώς γίνεται από τη μια να υπάρχουν διαρροές από την ΠΑΕ Αρης ότι είναι στο δρόμο εκατομμύρια ευρώ που έρχονται από χορηγίες και από την άλλη να μαθαίνουμε ότι Πέμπτη βράδι ο πρόεδρος, Πάνος Στεφανίδης, επισκέφτηκε τον Δήμο Δασυγένη για να του ζητήσει να συνδράμει ώστε να κλείσει η μεταγραφή Καλί και να υποβοηθηθεί έτσι το κλίμα, μήπως μπορέσει η ομάδα να πουλήσει και μερικά εισιτήρια διαρκείας.

Δεν έχουν λογική αυτά τα πράγματα, διότι σε περίπτωση κατά την οποία έχει όντως συμφωνήσει ο Στεφανίδης με κάποιες εταιρείες, οι οποίες θα πληρώσουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, να μην βρίσκει έναν τρόπο για να πάρει κάποιες προκαταβολές και να κινηθεί ο Αρης, χωρίς να χρειάζεται να εκτίθεται συνεχώς απέναντι σε αυτούς με τους οποίους διαπραγματεύεται.

Εξάλλου, αν μιλάμε για τις πιο άμεσες ανάγκες, τα χρήματα, δηλαδή, που πρέπει να υπάρχουν στα ταμεία για να δίνονται προκαταβολές στους παίκτες, να πληρωθεί η προετοιμασία και να αντιμετωπιστούν λειτουργικά έξοδα, με 250-300.000 ευρώ ο Αρης μπορεί να προχωρήσει χωρίς να ανησυχεί για τίποτε.

Όμως, ούτε αυτά δεν μπορεί να βρει ο Στεφανίδης. Γι' αυτό και αναρωτιέται ο καθένας, πώς θα βρει τα περισσότερα, αυτά που χρειάζονται για να κάνει ο Αρης πρωταθλητισμό, να πληρώνει τις υποχρεώσεις του αγωνιστικού του τμήματος, αλλά, κυρίως, να πληρώνει τις υποχρεώσεις του στο κράτος και στους πιστωτές του.

Πιέζει, μαθαίνω, ο Στεφανίδης τους δικηγόρους με τους οποίους συνεργάζεται για να κάνουν έφεση κατά της απορριπτικής απόφασης της πρώτης αίτησης για την υπαγωγή στο άρθρο 99. Και πιέζει διότι καταλαβαίνει πως χωρίς προστασία από τους πιστωτές είναι αδύνατο να προχωρήσει.

Ποιος δικηγόρος, όμως, θα αναλάβει μια υπόθεση που μοιάζει από χέρι χαμένη, καθώς δεν υπάρχει ακόμη καμία συμφωνία για να δείξει στο δικαστήριο και να το πείσει πως θα υπάρχουν έσοδα, άρα θα μπορούν να εξυπηρετούνται οι υποχρεώσεις προς τους πιστωτές;

Εχω γράψει πολλές φορές ότι «χωρίς κόλλυβα μνημόσυνο δεν γίνεται». Ο Στεφανίδης προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο. Άλλες δύο εβδομάδες έμειναν.  

 

X